18:30

Torpa AIS

Referat: Bälaryds IK - Torpa AIS

Det var en hel del publik som bänkat sig runt Tallåsens fotbollsplan för att bevittna seriefinalen mellan BIK och Torpa AIS. Uppskattningsvis runt 150 personer vilket ju är en alldeles utmärkt publiksiffra för Div 6. Och med tanke på att vädret var utmärkt och det som sagt var upplagt för en mycket intressant drabbning mellan ettan och tvåan i tabellen så var det ju inte särdeles konstigt att så pass många valt att spendera sin tisdagskväll på Tallåsens IP.
Vad fick då den stora publikskaran se? Jo, en spännande match som slutade 1-1 (0-1) och detta resultat innebar att TAIS tog ett jättekliv mot seriesegern. I praktiken var vi piskade att vinna för att kunna konkurrera rejält om seriesegern under de avslutande omgångarna. Men sett till hela matchen får nog det oavgjorda resultatet ses som tämligen rättvist. Detta då lagen hade "momentum" under varsin halvlek. TAIS var det bättre laget under första halvlek medans vi höjde oss rejält i andra halvlek och då var det lag som var vassast.

Det var tydligt från första minut att det var två fokuserade lag som möttes. Viktiga poäng stod på spel! Det blev en match där målchanserna inte var jättemånga. Spelet på planen var jämnt överlag. Dock var TAIS det lag under första halvlek som förmådde skapa mest framåt även om deras klara målchanser var ganska lätträknade. Förutom deras ledningsmål som kom i mitten av första halvlek (målskytt Beimir Bosnjak) minns man även en suverän räddning av vår målis Adriano Hadi Wolender några minuter efter målet. "Adde" fick ingen bra bollträff när han skulle rensa och bollen hamnade hos en motståndare som påpassligt upptäckte att "Adde" stod några meter ut. Lyftningen var i det närmaste perfekt men "Addes" räddning när han sträckte ut i sin fulla, ståtliga längd och med möda lyckades tippa bollen över ribban var helt suverän. Vi själva lyckades egentligen inte skapa nån riktigt het chans under första 45 minuterna. Vi var uppe och nosade några gånger och fick väl till några halvlägen men TAIS var starka i sin defensiv och vi hade svårt att få till en bra offensiv. Därför får man säga att TAIS ledning i halvtid var fullt rättvis.

Vi spottade dock upp oss rejält i andra och i stora delar var andra halvlek riktigt bra från vår sida. Vi tog över initiativet och hittade ett bättre spel med bättre bollrull och betydligt vassare offensiv. Kvitteringen till 1-1 kom efter drygt en timmes spel och målskytt var Kushtrim Komoni som avslutade kliniskt efter ett snyggt förarbete av Gentijan Preteni. Målet gav oss såklart både hopp om seger och gott om energi och vi trummade på för ett ledningsmål. Närmast kom Gentijan Preteni som prickade ribban i 78:e minuten. Med knappt fem minuter kvar hade Kushtrim Komoni ett fint läge att sätta sitt andra mål för kvällen men hans avslut gick utanför och 1-1 stod sig matchtiden ut.

Resultatet innebar som sagt att TAIS nu har ett gyllene läge att knipa seriesegern. Visst, det ska spelas om det under de kvarvarande omgångarna men vi inser självklart att vi i första hand nu får se till att säkra den kvalplats som vi ligger på. Vi får fokusera på att om möjligt vinna våra resterande matcher, det är vad vi själva kan påverka. Vad TAIS gör och inte gör framöver är utom vår kontroll. Vi ska försöka avsluta seriespelet på ett bra sätt så får vi se hur långt det räcker.

Plusbetyg till hela laget för andra halvlek. Dobbfördelningen blev såhär denna gång: